جهان ورزش (ورزش های رزمی) سه شنبه ها از ساعت 09:00 به مدت 55دقیقه

رادیو ورزش

ورزش ايران(ورزش هاي رزمي)

میراسماعیلی: جودوی ایران به مسیر مدال‌آوری بازگشته است


رئیس فدراسیون جودو با تشریح عملكرد تیم‌های پایه ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا، از آغاز مرحله جدید آماده‌سازی ملی‌پوشان برای بازی‌های آسیایی ناگویا و مسابقات جهانی خبر داد و اعلام كرد سه مدال‌آور نوجوان آسیا به رقابت‌های جهانی اكوادور اعزام می‌شوند و جودوی ایران پس از چند سال وقفه، در مسیر بازگشت به مسابقات قهرمانی جهان بزرگسالان قرار گرفته است.

1405/05/03
11:11

به گزارش رادیو ورزش؛ آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودو، در گفت‌وگو با برنامه «جهان ورزش‌های رزمی» با اشاره به نتایج تیم‌های پایه ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا در اردن، از كسب 9 مدال توسط جودوكاران كشورمان خبر داد و این نتیجه را نشانه بازگشت جودوی ایران به چرخه مدال‌آوری در آسیا دانست. وی گفت با وجود دشواری‌های اعزام و محدودیت‌های موجود، ملی‌پوشان ایران عملكرد قابل قبولی داشتند، هرچند به اعتقاد او رنگ و تعداد مدال‌ها می‌توانست بهتر از این باشد.
میراسماعیلی با بیان اینكه برخی ملی‌پوشان تنها در ثانیه‌های پایانی دیدارهای خود فرصت حضور در فینال را از دست دادند، كمبود تجربه بین‌المللی را یكی از عوامل اصلی این نتایج عنوان كرد. او همچنین به سطح بالای مسابقات با حضور قدرت‌های سنتی جودوی آسیا از جمله ازبكستان، قزاقستان، كره جنوبی و برخی كشورهای عربی اشاره كرد كه از مربیان خارجی و ورزشكاران تغییر تابعیت داده استفاده می‌كنند.
رئیس فدراسیون جودو تأكید كرد برنامه‌ریزی چند سال اخیر روی رده‌های پایه اكنون به مرحله نتیجه‌دهی رسیده است و هدف فدراسیون، تربیت نسلی است كه بتواند آینده جودوی ایران را تضمین كند. وی در این زمینه به درخشش مهسا شكیبایی، دارنده نخستین مدال تاریخی بانوان ایران در بخش نوجوانان رقابت‌های قهرمانی آسیا، قهرمانی سبحان حكیمی و عملكرد پوریا بنائیان اشاره كرد و گفت این ورزشكاران سرمایه‌های اصلی جودوی ایران در سال‌های آینده محسوب می‌شوند.
وی با اشاره به برنامه فشرده تیم‌های ملی در ماه‌های آینده اعلام كرد ملی‌پوشان منتخب از فردا ی این گفت‌وگو راهی اردوی مشترك 10 روزه تاجیكستان می‌شوند و پس از آن نیز در اردوی مشترك قزاقستان حضور خواهند یافت. به گفته میراسماعیلی، هم‌زمان تعدادی از جودوكاران برای شركت در رقابت‌های معتبر بین‌المللی از جمله گرندپری و جام جهانی اعزام خواهند شد تا روند افزایش تجربه بین‌المللی آنان ادامه پیدا كند.
رئیس فدراسیون جودو همچنین از اعزام سه مدال‌آور نوجوان آسیا به مسابقات قهرمانی جهان نوجوانان خبر داد و گفت این رقابت‌ها 30 مرداد در اكوادور برگزار می‌شود. او این تصمیم را نشانه بازگشت تدریجی جودوی ایران به عرصه جهانی دانست و افزود فدراسیون در نظر دارد پس از حدود هفت سال وقفه، تیم بزرگسالان را نیز در مسابقات قهرمانی جهان كه در باكو برگزار می‌شود، به میدان بفرستد؛ رقابت‌هایی كه فاصله زمانی اندكی با بازی‌های آسیایی ناگویا خواهد داشت.
میراسماعیلی با تشریح سیاست فدراسیون در مسیر جوان‌گرایی گفت تركیب تیم بزرگسالان بر پایه تلفیق استعدادهای جوان و نفرات باتجربه شكل خواهد گرفت. وی از احتمال حضور مهسا شكیبایی 16 ساله در بازی‌های آسیایی ناگویا خبر داد و افزود قوانین جودو امكان حضور ورزشكاران 15 سال به بالا را در رده بزرگسالان فراهم كرده و فدراسیون نیز با نگاه سرمایه‌گذاری بلندمدت، قصد دارد از این ظرفیت استفاده كند.
وی همچنین اسامی بخشی از نفرات مدنظر كادر فنی برای بازی‌های آسیایی را اعلام كرد و گفت ابوالفضل محمودی، الیاس پرهیزگار و امیرعباس چوپان در بخش مردان و مهسا شكیبایی، سمیرا خاكخواه و مریم بربط در بخش بانوان تا این مرحله در فهرست نفرات منتخب قرار دارند، اما تركیب نهایی منوط به حفظ آمادگی و تأیید كادر فنی خواهد بود.
رئیس فدراسیون جودو با اشاره به رویكرد كادر فنی در انتخاب ملی‌پوشان تأكید كرد كیفیت بر كمیت اولویت دارد و هیچ ورزشكاری تا آخرین مرحله از حضور در تركیب نهایی اطمینان نخواهد داشت. او این سیاست را عامل افزایش رقابت درون‌تیمی و ارتقای سطح فنی ملی‌پوشان دانست.
میراسماعیلی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به روند آماده‌سازی تیم‌های ملی پرداخت و گفت با وجود برخی محدودیت‌های زیرساختی، اردوهای آماده‌سازی در شهرهای مختلف كشور از جمله مشهد، اسفراین، شیراز، نوشهر، چالوس و سیرجان برگزار شده است. به گفته وی، فدراسیون تلاش كرده است با فراهم كردن محل اقامت مناسب، پرداخت منظم حقوق، تأمین مكمل‌ها، تجهیزات تخصصی و لباس‌های استاندارد، دغدغه‌های ملی‌پوشان را به حداقل برساند.
وی همچنین با اشاره به دشواری‌های تأمین منابع مالی برای اعزام تیم‌های ملی اظهار كرد هزینه اعزام كاروان جودو به رقابت‌های آسیایی با مشكلاتی همراه بوده و این موضوع از چالش‌های جدی فدراسیون در سال جاری است. با این حال، به گفته او، برنامه آماده‌سازی تیم‌ها بدون وقفه ادامه خواهد یافت تا جودوی ایران با آمادگی كامل در بازی‌های آسیایی ناگویا، مسابقات جهانی و سپس مسیر كسب سهمیه المپیك حضور پیدا كند.
میراسماعیلی در پایان ابراز امیدواری كرد نسل جدید جودوی ایران بتواند روند رو به رشد خود را حفظ كند و با تداوم حضور در رویدادهای معتبر بین‌المللی، جایگاه این رشته را در سطح آسیا و جهان ارتقا دهد.

دسترسی سریع
ورزش ایران(ورزش های رزمی)