روانشناسی ورزشی سه شنبه ها از ساعت 13:35 به مدت 25دقیقه

رادیو ورزش

روانشناسي ورزشي

چالش های آكادمی و شغلی رشته روانشناسی ورزشی

برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 30 آبان با حضور دكتر محمدكاظم واعظ موسوی، مسئول كمیته روانشناسی آكادمی ملی المپیك، سرپرست آكادمی ملی پارالمپیك و رئیس كمیسیون ورزش در سازمان نظام روانشناسی به موضوع چالش های آكادمی و شغلی رشته روانشناسی ورزشی

1396/09/01
10:12

به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر محمدكاظم واعظ موسوی، مسئول كمیته روانشناسی آكادمی ملی المپیك، سرپرست آكادمی ملی پارالمپیك و رئیس كمیسیون ورزش در سازمان نظام روانشناسی پیرامون رشته روانشناسی ورزشی و پذیرش دانشجو در این رشته در كشور بیان كرد: روانشناسی ورزشی یك شاخه از روانشناسی است كه هدفش مطالعه تاثیر فعالیت بدنی و ورزش بر حالات روانی فرد و تاثیر حالات روانی بر عملكرد ورزشی است.
جهت عملكرد بهتر ورزشی كه یك جنبه اساسی آن روانشناسی ورزشی است؛ در سال 82 رشته تحصیلی روانشناسی ورزشی نوشته و در سال 84 به تصویب رسید ولی گزینش دانشجو تا سال 90 انجام نگرفت. سال 90 گروه علوم ورزشی اقدام به پذیرش دانشجو كرد. از سال 90 تا سال 95 در مجموع 422 دانشجو در مقطع كارشناسی ارشد دانشگاه های دولتی پذیرفته شدند و در سال 96 پذیرش دانشجو متوقف شد. دانشگاه آزاد هم حدود 800 دانشجو در طی این مدت در این رشته پذیرفت.
حالا این سوال مطرح می شود كه آیا این تعداد فارغ التحصیل متناسب با مطالبات جمعیت ایران هست یا خیر؟ و چرا پذیرش دانشجو در مقطع كارشناسی ارشد متوقف شده است ولی از طرف دیگر در سال 96 پذیرش در مقطع دكترا آغاز شده است؟
واعظ درخصوص كیفیت آموزش در رشته روانشناسی ورزشی در دانشگاه های كشور اظهار كرد: باید توجه داشت كه پذیرش دانشجو یك فرآیند است نه یك اتفاق. وقتی جریان آموزش قطع می شود؛ كیفیت آموزش لطمه می خورد. كیفیت آموزش ما در این رشته مطلوب نیست چون در این حیطه مدرس شایسته به تعداد كافی وجود ندارد؛ یعنی مدرسی كه روانشناسی ورزشی را خوانده و درك كرده و به عنوان ورزشكار و مربی كار كرده و عرق ریخته باشد.
ما مدرسانی داریم كه متخصص علوم ورزشی هستند ولی روانشناسی نمی دانند و یا روانشناسان بسیار ورزیده ای هستند كه ورزش نمی دانند. همیشه كار بین رشته ای سخت است. ما روانشناس ورزشی خوب كم داریم و درنتیجه كیفیت آموزش نمی تواند مطلوب باشد. به جای اینكه پذیرش دانشجو متوقف شود باید مدیریت و حساب شده عمل شود.
وی در مورد فرصتهای شغلی رشته روانشناسی ورزشی توضیح داد: این رشته فرصتهای شغلی فراوانی دارد كه باید جستجو كرد. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در حوزه های همگانی، قهرمانی، تربیتی و حرفه ای فعالیت كنند. اگر هر باشگاهی كه صدها مراجعه كننده دارد؛ یك نفر مشاوره بخواهد به تعداد زیادی روانشناس ورزشی در كشور نیاز می شود. دانشجویان این رشته باید به دنبال كیفیت باشند و آموزش و یادگیری واقعی را فرا گیرند تا در بازار درخشان روانشناسی ورزشی جایی پیدا كنند.
برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 30 آبان كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای خسرو حمزه تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای سه شنبه به مدت 30 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
روانشناسی ورزشی