در برنامه "المپیك 2020" شنبه 5 بهمن، داریوش كاووسی و جهانگیر كوثری، كارشناسان ورزش به تشریح داستان المپیك و اهداف برپایی آن پرداختند.
به گزارش رادیو ورزش؛ در بخش داستان المپیك، داریوش كاووسی، كارشناس ورزش، اظهار كرد: المپیك به جشنواره ورزشی گفته می شود كه به عقیده باستان شناسان و تاریخ نویسان در یونان باستان برگزار می شده و در اواخر قرن 19 میلادی از نو احیا شده است. در دوره باستان جشن ها در ابتدا جنبه مذهبی داشته و برای ادای احترام به زئوس، پادشاه خدایان یونان در صحن مربوط به او در المپیا برگزار می شده است.
در یونان باستان، شركت كنندگان زنان مجرد و مردانی بودند كه ثروت و وقت كافی برای شركت در مسابقات را داشتند. پس ازاحیای مسابقات در دوران مدرن تا دهه 70 قرن بیستم میلادی، شركت كنندگان حتماً می بایست ورزشكاران غیرحرفه ای بودند؛ اما در دهه 80 این قرن دربها به روی ورزشكاران حرفه ای هم باز شد. بعد از گذشت سالها از احیا شدن، المپیك تبدیل به معتبرترین و بزرگترین رویداد ورزشی در سراسر جهان شد.
در بخش سیاست در المپیك، جهانگیر كوثری، كارشناس ورزش در خصوص اهداف برپایی المپیك گفت: بازیهای المپیك بیش از 124 سال با هدف اتحاد ملت ها راه اندازی شد. از ابتدا قرار بود كه سیاست از میدان های ورزشی دور نگه داشته شود؛ اما آیا المپیك این توانایی را دارد كه از مسائل سیاسی خود را دور نگه دارد؟!
وی، ادامه داد: بزرگترین رویداد ورزشی جهان اگرچه با هدف نزدیكی ملت ها به یكدیگر و تمرین تعامل جمعی در عرصه جهانی برگزار می شود؛ اما در عصر حاضر با ورود ملاحظات سیاسی به این رقابتها به میدانی برای اعمال سیاست به ویژه از سوی كشورهای قدرتمند جهان و كشورهای بزرگ تبدیل شده است.
كوثری، نیز عنوان كرد: در دوران جدید كشورهای قدرتمند برای دستیابی به منافع بیشتر و تسلط بر كشورهای جهان از هر موقعیتی استفاده می كنند. عرصه المپیك در واقع به میدانی برای تسویه حساب با كشورهای مستقل تبدیل شده است.
برنامه المپیك 2020، روزهای زوج ساعت 8:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش روی آنتن می رود.