مدیر رادیو ورزش گفت:پایتختگریزی» در تولید برنامهها بهمنظور استفاده از ظرفیتهای استانها در حوزه ورزش، معرفی پیشرفتهای ورزش درزمینه تولید و تجهیزات ورزشی، معرفی شهدای ورزشكار دفاعمقدس، مدافع حرم و امنیت، توجه به موضوع مهاجرت ناموفق ورزشكاران به كشورهایغربی، تأكید بر رویارو نشدن با ورزشكاران رژیم غاصب صهیونیستی، برجستهسازی اهمیت موضوع حجاب و عفاف بین بانوان ورزشكار كشور، تبیین جایگاه زنان ورزشكار و... از مهمترین رویكردهای محتوایی درنظرگرفتهشده برای دوره تحول در شبكه رادیویی ورزش است.
تحول در رسانهها، باتوجهبه سپهر رسانهای جدید از اهمیت بسیاری برخوردار است. در عصر دیجیتال و با پیشرفت فناوری، گسترش دسترسی و تنوع اطلاعات، تغییر عادت مصرف مخاطبان، انتشار سریع اطلاعات و پدیدار شدن اشكال جدید محتوا، رسانهها باید بهطور مداوم خود را با محیط درحال تغییر تطبیق دهند. درواقع، رسانهها باید توانایی رقابت با این جریان اطلاعاتی را داشته باشند و با ارائه محتوای باكیفیت و معتبر، خودشان را متمایز كنند.
ازطرفی، میزان توجه مخاطبان به رسانههای سنتی كاهش یافته است و بسیاری بهسمت رسانههای دیجیتال و شبكههای اجتماعی روی آوردهاند. ازاینرو، رسانهها باید راهبردهای خودشان را برای جذب و حفظ مخاطبان تغییر دهند. ازطرفدیگر، اخبار و اطلاعات بهسرعت منتشر میشوند و گاهی همزمان یا حتی قبلاز بررسی صحت آنها، در دسترس قرار میگیرند كه ضرورت دارد رسانهها بهدقت، صحت اطلاعات را بررسی و بهشیوهای مسئولانه عمل كنند. شبكه رادیویی ورزش همچون دیگر بخشهای سازمان صداوسیما، پساز برگزاری جلسههای متعدد كارشناسی و بررسی نقاط قابلانطباق با سند تحول، براساس محورهای تعیینشده ارزشهای حاكم بر فرایند تحول در حوزه ورزش را احصا و رویكردهای موردنظر را طراحی كرد. دراینرابطه با مدیر رادیو ورزش درباره موضوع تحول در این شبكه رادیویی گفتوگو كردیم.
علیاصغر احمدی در پاسخ به این سؤال كه موفقترین برنامه شما در این سه سال در حوزه تحول در رادیو ورزش چه بوده و چرا موفق بوده است، توضیح داد: مجموعهای از برنامهها درراستای عدالتگستری و هویتمحوری، در رادیو ورزش بر مدار تحول ایجاد شده و رشد یافتهاند كه البته تحول در رویكرد بعضی از برنامههای سابق و تحول در محتوا نیز مدنظر بوده است.
وی افزود: برنامههای حوزه بانوان و جوانان این مرزوبوم، با حفظ جریانسازی و هدایت خط خبری و فكری متناسب زیستبوم این شبكه و جامعه، از دغدغههای مدیران و برنامهسازان شبكه رادیویی ورزش است. برای مثال، میتوان به برنامه «ایران، خاك دلیران» اشاره كرد كه به ورزشهای استانها، شهرستانها و حتی روستاها میپردازد و ضمن بیان توفیقات، به مطالبهگری در این حوزه اختصاص دارد و در این بخش به كامل شدن پازل رنگینكمان اقوام و مردم ایران در همهجای این جغرافیای عزیز میپردازد.
احمدی در پاسخ به اینكه برای رفع كاستیها از چه راهكارهایی بهره بردهاید تا بتوانید هم نقاط ضعف را برطرف كنید و هم كیفیت را افزایش دهید، گفت: باتوجهبه مشكلاتی كه در جذب نیرو وجود دارد، یكی از راههای توفیق در شبكههای تخصصی، استفاده از نیروهای كارآمد شبكههای دیگر صداوسیما و مراكز استانی است كه تا حدودی ضعف ما در این سطح برطرف شده است. برگزاری جلسات آموزشی، كارگاهی و استفاده از ظرفیت همكاران باسابقه و پیشكسوت بهعنوان سرمایههای اجتماعی رسانه برای انتقال دانش و تجربیات به همكاران جدید و جوانتر نیز از دیگر راهكارهای رفع نقایص بوده است. برگزاری جلسات و كلاسها برای بهروزكردن اطلاعات و مهارتهای همكاران بهشكل متناسب و مستمر در شبكه برگزار میشود، تا هم بتوانیم همپای تغییر و تحولات حركت كنیم و هم همكارانمان را به دانش و مهارتهای روز مجهز كنیم.
مدیر رادیو ورزش درباره اینكه آیا برنامه تحولی هم داشتهاید كه كممخاطب بوده باشد و اگر این اتفاق افتاده دلیلش چیست، بیان كرد: بهقول ورزشیها، قبلاز تیراندازی به هدف، مرحلهای بهعنوان قلقگیری داریم تا تیر با دقت به هدف و نتیجه عالی رقم بخورد. طبیعی است در برنامهسازی در مرحله طرح اولیه، پیشتولید، انتخاب عوامل برنامه و مرحله تولید ممكن است اهداف غایی محقق نشود؛ بنابراین، بررسی و ارزیابی دقیق و اصلاح فرایند تولید همزمان با تولید برنامه روندی است كه به ما در تأیید توفیق برنامهها و رسیدن به اهداف پیشفرض كمك میكند؛ تغییر در عوامل برنامهها مانند نویسنده، گوینده، تهیهكننده و غیره.
وی ادامه داد: تحقق اهداف، در همه برنامهها قابلپیشبینی است؛ چراكه اشخاص موفق و توانا ممكن است در بعضی مواقع و مواضع نتوانند خودشان را با وضع جدید وفق دهند. با تغییر و جابهجایی میتوان هم به این اشخاص كمك كرد و هم برنامه را در فضای مطلوب قرار داد. پساز طی این فرایند، روند كیفی برنامه ارتقا یافته و مخاطبان بیشتری جذب برنامه شدهاند.
احمدی درباره برنامههای جدید رادیو ورزش در سه ماه پایانی سال گفت: شبكه ما رویدادمحور است و باتوجهبه اینكه بسیاری از رویدادهای ورزشی هم در نیمه دوم سال برگزار میشوند، ما ناگزیریم جدولپخش برنامههایمان را بر همین اساس تنظیم كنیم. این موضوع هم در رادیو ورزش و هم در رادیو ورزش بانوان باتوجهبه اینكه تراكم برگزاری مسابقات ورزشی تا پایان سال محسوس است، وجود دارد.
وی تصریح كرد: در حوزه برنامهسازی در نیمه دوم سال، برنامههای مستند درباره معرفی ورزشكاران موفق كشور همچون «ورزش در آبادی» به ترویج ورزش، شناسایی ورزشكاران و معرفی چهرههای موفق ورزشی روستایی و نیز بیان آدابورسوم و دستاوردهای مختلف روستائیان كشورمان میپردازد.
وی اضافه كرد: همچنین، برنامه «ضرب و زنگ» درخصوص گسترش و ترویج ورزش زورخانهای و پهلوانی، «ورزشگاه دختران» درباره مسابقات ورزشی بانوان، برنامه «فرزند انقلاب» و «من دختر ایرانم» با موضوع حجاب و عفاف و اهمیت آن در میان ورزشكاران، طراحی و تولید برنامه «فردا روشن است» بهمنظور معرفی پیشرفتهای ورزش درزمینه تولید و تجهیزات ورزشی در داخل كشور و رفع وابستگی به بیگانگان و فصل جدید برنامه «علم و ورزش» و «سهگام» با هدف معرفی پیشرفتها و دستاوردهای ورزش كشورمان در این دوره عرضه خواهند شد.
مدیر رادیو ورزش در پاسخ به این پرسش كه شما در رادیو ورزش چه اقداماتی برای تحقق رویكردهای تحولی 12گانه محتوایی سند تحول انجام دادهاید، تصریح كرد: توجه ویژه به موضوع خبرهای خوب و امیدبخش در حوزه ورزش، تلاش برای جریانسازی در حوزه ورزش كشور، اصالتبخشی به بیانیه گام دوم انقلاب با تأكید بر جوان و مطالبهگری، تبیین منویات رهبر معظم انقلاب و شعار سال در برنامههای حوزه ورزش، تقویت قابلیت مرجع بودن و اطلاعرسانی بهنگام از رویدادهای ورزشی كشور، توزیع گسترده و هوشمند تولیدات رادیویی با محوریت ورزش در فضای مجازی و پوشش مسابقات ورزش بانوان ازطریق موج افام و برنامه كاربردی ایرانصدا بهعنوان رویكردهای اصلی شبكه رادیویی ورزش تعریف شد.
وی تأكید كرد: بهمنظور بازمهندسی جدولپخش برنامههای رادیو ورزش برای حذف برنامههای كممخاطب، كوتاه شدن زمان برنامههایی كه میتواند در زمان كوتاه مفیدتر باشند و طراحی برنامههای مؤثر مبتنیبر سند تحول سازمان، رویكردهای محتوایی در نظر گرفته شد. «پایتختگریزی» در تولید برنامهها بهمنظور استفاده از ظرفیتهای استانها در حوزه ورزش، معرفی پیشرفتهای ورزش درزمینه تولید و تجهیزات ورزشی، معرفی شهدای ورزشكار دفاعمقدس، مدافع حرم و امنیت، توجه به موضوع مهاجرت ناموفق ورزشكاران به كشورهای غربی در قالب مستند كوتاه، تأكید بر رویارو نشدن با ورزشكاران رژیم غاصب صهیونیستی، برجستهسازی اهمیت موضوع حجاب و عفاف بین بانوان ورزشكار كشور، تبیین جایگاه و نقش زنان ورزشكار بهعنوان همسر و مادر در خانواده و طراحی، تولید و پخش برنامه با هدف ترویج سبك زندگی ایرانی اسلامی از مهمترین رویكردهای محتوایی درنظرگرفتهشده برای دوره تحول در شبكه رادیویی ورزش است.
مدیر رادیو ورزش تصریح كرد: در دوره تحول رادیو ورزش بانوان با هدف ارتقای سواد حركتی و پوشش حداكثری ورزش بانوان با تأكید بر زمینهسازی برای معرفی دستاوردهای ورزشی بانوان قهرمان بهعنوان سفیران محجبه كشور ایران اسلامی در عرصههای بینالمللی و تأكید بر جایگاه و نقش زنان ورزشكار بهعنوان همسر و مادر راهاندازی شد. همچنین، جشنواره «صدای ورزش» برگزار شد. در حوزه ایثار، مقاومت و شهادت، برنامههای «چهل سردار»، «پهلوانان ماندگار» و «قهرمانان واقعی» بهمنظور معرفی و بزرگداشت مقام شامخ شهدای ورزشكار دفاعمقدس، مدافع حرم و امنیت تولید و پخش میشود. ازآنجاكه ورزش زورخانهای بخشی از میراث فرهنگی ایران است و درجهت ترویج ورزش زورخانهای و پهلوانی، برنامه «ضرب و زنگ» از پاییز امسال در جدول پخش برنامههای تحولی رادیو ورزش قرار گرفت. برنامه «ورزش در آبادی» با همكاری دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان طراحی شد. روستائیان در انتهای مسیر بهشكل تجمیعی ورزش همگانی گروهی انجام میدهند. میزان استقبال شركتكنندگان از 1500 نفر تا 2000 نفر است. در حاشیه این برنامه از پیشكسوتان ورزش روستا، قهرمانان ورزش روستا و خیّران ورزشی و خانواده شهدای ورزش هم تجلیل میشود. از ابتدای فصل پاییز دو برنامه «علم و ورزش» و «سه گام» با هدف معرفی دستاوردها و پیشرفت در ورزش كشور طراحی شده است كه بخشی از آن به كاردبرد هوش مصنوعی در حوزه ورزش اختصاص دارد.
انتهای پیام/