صبح و ورزش هر روز به جز جمعه ها از ساعت 6:15 به مدت 1:45

محسن كاوه: نتیجه كشتی آزاد جوانان نگران‌كننده است؛ باید برای پشتوانه‌سازی بهتر كار كنیم

محسن كاوه، سرمربی اسبق تیم ملی كشتی آزاد، در برنامه «صبح و ورزش» رادیو ورزش با نگران‌كننده دانستن جایگاه تیم ایران در رقابت‌های كشتی آزاد زیر 20 سال جهان، بر ضرورت بازنگری در روند پشتوانه‌سازی و توجه بیشتر به رده‌های پایه و شهرستان‌ها تأكید كرد.

1405/06/02
10:06

به گزارش رادیو ورزش؛ محسن كاوه با اشاره به پایان رقابت‌های كشتی آزاد زیر 20 سال جهان، اظهار كرد: اگر قرار است كشتی ایران در مسابقات جهانی و المپیك بزرگسالان همچنان در سطح اول جهان حضور داشته باشد، باید در رده‌های نوجوانان و جوانان نیز پشتوانه‌های مناسبی پرورش پیدا كنند.
سرمربی اسبق تیم ملی كشتی آزاد با اشاره به جایگاه ایران در این رقابت‌ها گفت: تیم ایران با كسب 113 امتیاز در رده چهارم قرار گرفت، در حالی كه آمریكا با 205 امتیاز، روسیه با 155 و ژاپن با 130 امتیاز در رتبه‌های اول تا سوم ایستادند. به گفته وی، از مجموع امتیازات ایران، 50 امتیاز در شب پایانی به دست آمده است.
كاوه با اشاره به اینكه ایران طی دو سال گذشته نیز نتوانسته در رده‌های اول و دوم مسابقات جوانان جهان قرار بگیرد، این روند را نیازمند بررسی جدی دانست و گفت: بسیاری از كشتی‌گیرانی كه امروز ستون‌های اصلی تیم ملی هستند، در همین رده‌های سنی موفق بوده‌اند و توانسته‌اند خود را به كشتی بزرگسالان جهان برسانند.
وی با اشاره به چهره‌هایی مانند حسن یزدانی، رحمان عموزاد، كامران قاسم‌پور و امیرعلی آذرپیرا تأكید كرد: می‌توان فاصله ایجادشده میان نسل فعلی و نسل آینده را كاهش داد، اما برای این كار باید در رده‌های نوجوانان و جوانان بهتر و بیشتر كار كرد.
این كارشناس كشتی یكی از مشكلات موجود را تمركز بیش از اندازه بر نتیجه و یك كشتی‌گیر دانست و افزود: در رده‌های پایه باید نسل‌هایی تربیت شوند كه بتوانند چندین كشتی‌گیر در هر دوره به سطح اول كشتی جهان معرفی كنند.
كاوه همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت استان‌ها و شهرستان‌ها تأكید كرد و گفت: فدراسیون كشتی باید نیروهای فنی و مربیان خود را به شهرستان‌هایی كه ظرفیت مناسبی برای كشتی دارند اعزام كند تا ضمن فعالیت در این مناطق، بر روند آموزش و پرورش استعدادها نیز نظارت داشته باشند.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره شرایط تیم ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا نیز گفت كه با توجه به اعزام تیم اصلی به رقابت‌های جهانی و حضور نفرات دیگر در بازی‌های آسیایی، كار ایران به‌ویژه در اوزان پایین دشوار خواهد بود.
كاوه امیرحسین زارع را شانس نخست ایران در بازی‌های آسیایی دانست، اما درباره وزن 97 كیلوگرم اظهار كرد: با حضور كشتی‌گیرانی مانند تاج‌الدینوف بحرینی و آتم‌خان قزاقستانی و همچنین یوشیدا از ژاپن، كار امیرعلی آذرپیرا دشوار خواهد بود.
وی درباره محمد نخودی در وزن 86 كیلوگرم نیز ابراز امیدواری كرد و گفت كه با توجه به توانایی‌های این كشتی‌گیر، امكان موفقیت او در این وزن وجود دارد، هرچند شرایط 86 كیلوگرم با وزن 79 كیلوگرم متفاوت است.
كاوه همچنین با اشاره به حضور جمال‌اف ازبكستانی و كشتی‌گیران ژاپنی و هندی در وزن 74 كیلوگرم، شرایط یونس امامی را دشوار توصیف كرد و درباره اوزان 57 و 65 كیلوگرم نیز حضور رقبای ژاپنی، قزاق و هندی را از عوامل سخت‌تر شدن كار نمایندگان ایران دانست.

دسترسی سریع
صبح و ورزش